Ціни на нафту змінюються різноспрямовано після зниження напередодні

Ціни на нафту змінюються різноспрямовано після зниження напередодні

Укрінформ
Нафта еталонних марок демонструє слабкі і різноспрямовані зміни в ході торгів у вівторок, інвестори з побоюванням стежать за розвитком торговельного конфлікту між США і Китаєм.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com (https://ru.investing.com/commodities/brent-oil).

Грудневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,16 (0,21%) - до $77,18 за барель. На торгах у понеділок їхня ціна опустилася на $0,28 (0,36%) і становила на закриття $77,34 за барель.

Вартість ф'ючерсів на WTI на грудень в електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилися до цього часу на $0,15 (0,22%) - до $67,19 за барель. За підсумками минулої сесії їхня ціна зменшилася на $0,55 (0,81%), завершивши торги на позначці $67,04 за барель.

З початку місяця нафта подешевшала приблизно на 8%, що є найгіршою динамікою з липня 2016 року.

Напередодні агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела повідомило, що влада США готова запровадити мита на весь обсяг імпортованих з Китаю товарів, якщо президенти двох країн не зможуть дійти до прогресу на зустрічі в Буенос-Айресі наступного місяця.

Інвестори побоюються, що конфлікт між двома найбільшими економіками світу негативно позначиться на темпах зростання глобального ВВП і скоротить попит на паливо.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі ознак уповільнення зростання світової економіки

"Негативний прогноз для світової економіки, викликаний суперечностями між Китаєм і США в сфері торгівлі, а також економічною кризою в країнах, що розвиваються, впливає на настрій на нафтовому ринку, - зазначив стратег сировинного ринку в Hyundai Futures Group Вілл Юнь. - Однак залежно від того, що станеться з Іраном наприкінці цього тижня, ціни можуть змінитися в будь-якому напрямку, тому поки що ринок зайняв вичікувальну позицію в районі $67 за барель WTI".

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,89 долара за барель, що на 45 центів нижче за рівень закриття торгів ($77,34).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-