Нафта дешевшає на тлі ознак уповільнення зростання світової економіки

Нафта дешевшає на тлі ознак уповільнення зростання світової економіки

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок через збереження страхів з приводу уповільнення темпів зростання світової економіки, що загрожує вдарити по попиту на сировину.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,44 відсотка до $77,28 за барель. Ф'ючерсні контракти на WTI торгувалися по $67,32 за барель, що на 0,4 відсотка нижче попереднього закриття.

На думку аналітиків, на ринку зберігаються "ведмежі настрої" через ознаки уповільнення зростання світової економіки, що посилились слідом за падінням на фондових ринках. При цьому інвестори зберігають фокус на іранському факторі.

На початку листопада вступають в силу санкції США проти енергетичного сектору Ірану, мета яких полягає в обнуленні нафтоекспортної виручки Тегерана.

Напередодні відновлення обмежувальних заходів на азіатському ринку спостерігається міцний баланс попиту і пропозиції, про що говорять невеликі обсяги нафти, що зберігаються в плавучих сховищах біля Сінгапуру і південного узбережжя Малайзії.

За даними Refinitiv Eikon, зараз на рейді стоять тільки чотири супертанкера порівняно з приблизно 15 у минулому році і 40 в середині 2016 року.

Читайте також: Реформа Нафтогазу неминуча - Гройсман

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,78 долара за барель, що на 12 центів вище рівня закриття торгів ($77,66).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-