Економічну агресію Росії проти України часто недооцінюють - Нефьодов

Економічну агресію Росії проти України часто недооцінюють - Нефьодов

Укрінформ
Нові анонсовані санкції РФ проти України не є сюрпризом, а економічну агресію Росії часто недооцінюють.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це вже трагікомічна ситуація, коли представники країни агресора кажуть, що накладуть якісь санкції, тільки ще не вирішили коли і які... Ми перебуваємо у стані не лише військової, але й економічної агресії Росії, яку часто люди недооцінюють. Економіка втратила весь транзит до Середньої Азії. У нас є "кейс" у Світовій організації торгівлі проти Росії. Зрозуміло, що юридичні суперечки будуть тягнутися роками, а бізнес не може експортувати вже кілька років", - сказав Нефьодов.

Він нагадав і про дії Росії в Азовському морі із затримкою українських суден.

"Мені здається, що все, чим Росія може зашкодити Україні, вона робила і буде робити. Тут не має сюрпризу", - сказав він.

Читайте також: Дозволи на користування надрами з 24 жовтня реалізовуватимуть на ProZorro - МЕРТ

Як повідомлялося 23 жовтня, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв анонсував нові санкції проти "сотень українських фізичних осіб". 

22 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи "у зв'язку з недружніми діями України", при цьому конкретні заходи санкцій у документі вказані не були.

Рада національної безпеки та оборони України 2 травня 2018 року прийняла рішення "Про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". До оновлених списків осіб, які підпадають під персональні спеціальні економічні та інші санкції України, потрапили 1748 фізичних осіб і 756 юридичних осіб, причетних до агресії РФ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-