Укренерго відремонтувало лінію передачі електрики на експорт

Укренерго відремонтувало лінію передачі електрики на експорт

Укрінформ
«НЕК «Укренерго» завершило ремонт міждержавної лінії Мукачеве - Рошіорь (Румунія).

Про це інформує прес-служба Укренерго.

«Після завершення ремонту введено в роботу повітряну лінію електропередачі (ПЛ) 400 кВ Мукачеве - Рошіорь. Це одна з основних ліній Укренерго для передавання електроенергії з «Острова Бурштинської ТЕС» на експорт та єдина ПЛ, якою здійснюються поставки до Румунії. Щорічний обсяг передачі електроенергії лінією становить близько 120 млн кВт-год.», - йдеться у повідомленні.

Ділянка ПЛ 400 кВ довжиною 76 км проходить до держкордону в основному через сільськогосподарські угіддя Закарпатської області. Також лінія має багато перетинів із залізничними коліями та повітряними лініями електропередачі розподільчих мереж напругою 0,4 - 110 кВ.

Читайте також: Міненерго обіцяє швидко підписати контракти з членами наглядової ради Укренерго

Під час ремонту ПЛ замінено 36,87 км грозозахисного тросу (23,5 т), також було замінено лінійну арматуру та фарфорову ізоляцію. 

«Заміна грозозахисного тросу забезпечить надійність роботи повітряної лінії при проходженні грозових сезонів, а також в період низьких температур та ожеледно-вітрових навантажень. Проведені роботи - важлива складова підвищення надійності міждержавних зв'язків в умовах синхронної роботи «острова» Бурштинської ТЕС з мережами ENTSO-E», - додали у компанії.

Фото: Укренерго, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-