Міненерго обіцяє швидко підписати контракти з членами наглядової ради Укренерго

Міненерго обіцяє швидко підписати контракти з членами наглядової ради Укренерго

Укрінформ
Контракти з членами наглядової ради ДП "НЕК "Укренерго" уже сформовані та будуть підписані найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості з посиланням на міністра Ігоря Насалика, який взяв участь у зустрічі з представниками міжнародних фінансових організацій з метою обговорення питань корпоратизації державних підприємств, що належать до сфери управління Міненерговугілля, зокрема НЕК "Укренерго".

"Комісія з реорганізації (перетворення) НЕК "Укренерго" є міжвідомчою та кроки відповідно до компетенції буде узгоджувати з новоствореною наглядовою радою. Контракти з членами наглядової ради Укренерго підготовлені і мають бути підписані найближчим часом. При цьому в них збережені умови та фінансові показники, які обговорювалися заздалегідь", - ідеться у повідомленні. 

Насалик нагадав, що наглядова рада ДП НЕК "Укренерго" повністю сформована відповідно до європейських вимог і стандартів та затверджена відповідним наказом Міненерговугілля від 19 жовтня 2018 року №520.

Водночас міністр акцентував увагу на суттєвих недоліках у процесі корпоратизації, серед яких - перенесення термінів проведення інвентаризації та розбіжності в наданих документах щодо оцінки майна, що стало причиною негативних висновків Комісії з реорганізації (перетворення) НЕК "Укренерго".

Читайте також: У Міненерго планують прискорити процес корпоратизації державних підприємств

Насалик прокоментував причини рішення про делегування комісії з реорганізації Укренерго повноважень з управління компанією, підкресливши, що комісія має право увійти в управління до завершення процесу корпоратизації відповідно до чинного законодавства.

Міністр звернув увагу на потребу виконання інвестиційних програм з метою поліпшення фінансових показників, модернізації та інтеграції до об'єднаної європейської енергосистеми.

"Ми, як держава, виконуємо всі зобов'язання в частині виконання Угоди про асоціацію, Третього енергетичного пакета ЄС щодо впровадження реформ та корпоратизації державних підприємств", - наголосив Насалик.

Представники міжнародних фінансових організацій, що були присутні на зустрічі, висловили сподівання, що делегування повноважень з управління не матиме негативних наслідків для подальшої співпраці з реалізації проектів та запевнили у відкритості до діалогу.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня міністерство підписало наказ про призначення семи членів наглядової ради Укрненерго.

Напередодні призначення наглядової ради, комісія Міненерговугілля з реорганізації (перетворення) ДП "НЕК Укренерго" взяла Укренерго у своє управління. Причиною такого рішення в міністерстві назвали значні розбіжності у документах, які компанія готувала для інвентаризації. Повноваження з управління поточною діяльністю надали голові комісії з реорганізації, заступнику міністра Михайлу Близнюку.

Фото: сайт Кабміну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-