У АМКУ назвали компанію, якій дозволили купити агрохолдинг

У АМКУ назвали компанію, якій дозволили купити агрохолдинг "Мрія"

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) 26 жовтня повідомив про надання компанії Salik (UK) Limited дозволу на придбання контрольного пакету акцій компанії Mriya Holding CyprusLimited та низки підприємств холдингу.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

“Надано дозвіл компанії Salik (UK) Limited (м. Лондон, Великобританія) на придбання акцій компанії Mriya Holding CyprusLimited (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії”, - йдеться в повідомленні АМКУ.

Також АМКУ надав дозволи компанії Salik (UK) Limited на придбання акцій компаній Mriya Trading(Cyprus) Limited, ТОВ «Кагро» , ТОВ «Лемківська Мрія», ТОВ «Мрія Буковина», ТОВ «Мрія Глибоччини», ТОВ «Мрія Карпат», ТОВ «Мрія-Підгайці», ТОВ «Мрія Поділля», ТОВ «Новагріс», ТОВ «Торговий Дім Аско».

11 вересня 2018 року було оголошено про підписання договору купівлі-продажу контрольного пакету акцій агрохолдингу "Мрія" між компаніями Mriya Farming PLC та Saudi Agricultural and Livestock Investment Co. (SALIC).

Після отримання дозволів від АМКУ компанія Salik може завершити цю угоду.

Читайте також: "Кузню на Рибальському" дозволили продати в приватні руки

Надалі "Мрія"  вестиме господарську діяльність в Україні разом з дочірньою компанією Salik - Continental Farmers Group. Їхній сукупний земельний банк становитиме 210 тис. га

Як повідомлялось, "Мрію" було засновано бізнесменом Іваном Гутою у 1992 році. У 2008 році агрохолдинг розмістив на Франкфуртській фондовій біржі 20% акцій. У серпні 2014 року агрохолдинг несподівано оголосив технічний дефолт. Заборгованість холдингу перед усіма кредиторами на той момент становила близько 1,3 млрд доларів. 21 серпня 2018 року агрохолдинг "Мрія" завершив реструктуризацію боргу, після чого його загальне боргове навантаження знизилося до 309,5 млн доларів.

Компанія SALIC належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія. Continental Farmers Group з 2006 року орендує 45 тис. га земель на Львівщині, спеціалізується на картопляному насінництві, вирощуванні зернових та технічних культур та овочівництві.

"Мрія" спеціалізується на вирощуванні зернових, цукрових буряків та картоплі. Земельний банк розташований у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Рівненській і Львівській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-