Eni вийшла з проекту з

Eni вийшла з проекту з "Роснєфтью" на шельфі Чорного моря

Укрінформ
Італійська Eni вийшла з проекту з "Роснєфтью" з пошуку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

Про це повідомляє "Інтерфакс"

У червні 2013 року компанії домовилися про розробку родовищ на шельфі Чорного (Західно-Чорноморська площа) і Баренцового морів (ділянки Фединський та Центрально-Баренцевський).

Після завершення у березні 2018 року буріння першої надглибоководної пошукової свердловини на ліцензійній ділянці Західно-Чорноморської площі Eni реалізувала своє право на вихід з проекту, повідомили в апараті уряду РФ напередодні зустрічі прем'єр-міністра Дмитра Медведєва з італійським колегою Джузеппе Конте.

Вихід італійської компанії з проекту відбувся у березні 2018 року.

Крім цього, зараз обговорюються умови тимчасового призупинення проектів на шельфі Баренцева моря, додав представник апарату уряду РФ.

Читайте також: Суд ЄС відмовив "Роснєфті" й трьом російським банкам у скасуванні санкцій

Як повідомлялося, за підсумками буріння на початку року першої надглибоководної пошуково-оціночної свердловини Марія-1 на ліцензійній ділянці Західно-Чорноморської площі на шельфі Чорного моря партнери не отримали притоку нафти. Глибина моря у точці буріння - 2109 м. Фактична глибина свердловини становила 5265 м. У спільному підприємстві частка "Роснєфті" - 66,67%, Eni - 33,33%.

Водночас у середині травня у "Роснєфті" заявили, що компанії залишаються партнерами у спільних проектах.

Фото: reform.energy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-