Україна має скористатися сприятливими умовами для втілення реформ - голова НБУ

Україна має скористатися сприятливими умовами для втілення реформ - голова НБУ

Укрінформ
У ході щорічних зборів МВФ та Групи Світового банку прозвучав важливий меседж, який має для України чи не ключове значення - це поступове звуження вікна можливостей для проведення реформ. 

Про це сказав голова Національного банку Яків Смолій після участі у Щорічних зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

«Головний меседж, який прозвучав у ході щорічної зустрічі і має для України чи не ключове значення, - це поступове звуження вікна можливостей для проведення реформ. Зараз саме час скористатися перевагами все ще сприятливого середовища, аби втілити структурні реформи, для подальшого посилення потенціалу до зростання, і зробити нашу економіку більш стійкою», - сказав Смолій.

Він зазначив, що як розвинуті країни, так і країни, що розвиваються, повинні обмежувати фінансові ризики та працювати над підвищенням стійкості на тлі відтоку капіталу та волатильності цін на сировинні товари.

На щорічних зборах багато говорили про FinTech. Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард у своїй промові нагадала, що у світі живе понад 1,7 мільярда дорослих людей, які не мають доступу до фінансових послуг. І саме новітні фінансові технології можуть стати відповіддю на цей виклик та сприяти їх фінансовій інклюзії, що в довгостроковій перспективі підтримає сталий розвиток економік. Нацбанк також підтримує такий висновок, ми бачимо FinTech як одним із інструментів для збільшення фінансової інклюзії в нашому суспільстві.

Читайте також: В Україні визначать лідера серед бізнес-леді - презентація премії

Голова Національного банку зазначив, що однією з тем, що піднімались на щорічних зборах, була тема старіння нації. Швидке старіння населення та зниження народжуваності спостерігаються не тільки в розвинених країнах, але і в деяких країнах, що розвиваються. Прогнозується, що до 2050 року населення планети віком понад 60 років сягне двох мільярдів людей. Старіння населення та зменшення народжуваності впливають на такі аспекти як кількість робочої сили, рівність між поколіннями та фінансову інклюзію. Це стосується і України також.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-