В Україні визначать лідера серед бізнес-леді - презентація премії

В Україні визначать лідера серед бізнес-леді - презентація премії

Укрінформ
Французько-українська торгово-промислова палата заснувала щорічну премію "Створено жінками" для підтримки жіночого підприємництва в Україні. 

Про це на презентації премії в Укрінформі у п'ятницю, 19 жовтня, заявила координатор Французько-української торгово-промислової палати (CCIFU) Марі Брюан. 

"Премія має на меті просувати жіноче підприємництво в Україні і показати молодим українкам, які стають на шлях підприємництва, що до них інші зробили це і що це цілком можливо", - сказала Брюан.

Вона поінформувала, що конкурс на здобуття премії відкритий для всіх жінок-підприємців незалежно від віку і сфери бізнесу, які протягом трьох останніх років заснували власну компанію в Україні. Кандидати зможуть надсилати документи до Французько-української торгово-промислової палати з 22 жовтня до 25 січня 2019 року включно, професійне журі на чолі з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон визначить фіналістів та переможницю, а 14 березня відбудеться церемонія її нагородження. 

Нагородою для майбутньої переможниці буде п'ятиденна подорож до Парижа для знайомства з головними офісами компаній-партнерів Заходу і консультування протягом року з фінансових, маркетингових та інших бізнесових питань, поінформувала Брюан. 

Генеральний директор Danone Ukraine Наталі Алькер у свою чергу повідомила, що у структурі загального проекту компанія вирішила виокремити секторальний фрагмент і визначити переможця у номінації "Найкращий дизайнер". Учасниці запропонують розробити дизайн чотирьох виробів - парео, пляжної сумки, літньої сукні та косметички. Заявки від дизайнерок прийматимуть з 29 жовтня по 31 січня 2019 року, у лютому з усіх поданих на розгляд робіт буде відібрано 5 найкращих, а одна з них стане переможницею і буде нагороджена грошовим призом в сумі 100 тис. гривень, а також отримає підтримку в розвитку діяльності протягом року від торгової марки "Активія".

Читайте також: У НБУ розповіли, за яких умов можлива валютна лібералізація для бізнесу

Президент CCIFU та голова правління Credit Agricole Bank Жан-Поль Пьотровскі у виступі на презентації премії акцентував увагу на тому, що Франція проводить активну політику фемінізації керівних ланок управління бізнесом. За його словами, наразі близько 40% підприємств у країні створюються з ініціативи жінок або жінками.

"В Україні французькі компанії докладають зусиль, щоб просувати талант жінок у підприємництві і дедалі частіше довіряють їм управлінські посади. Конкретний приклад - найбільший французький роботодавець в Україні "Ашан" нещодавно довірив посаду на чолі компанії пані Вікторії Луценко", - повідомив він. 

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон у свою чергу зазначила, що питання рівності жінок і чоловіків було піднесено президентом Франції Емануелем Макроном до рівня великого національного завдання п'ятиріччя і протягом останніх півтора року було проведено численні заходи для його реалізації. Як приклад вона назвала створення державного секретаріату з питань прав жінок, запровадження річного моніторингу - так званого барометра фемінізації підприємств Франції тощо. 

"Це не означає, що ситуація у Франції ідеальна у цьому сенсі, але є конкретні шляхи її поліпшення. Я переконана, що така чудова ініціатива, як заснування премії "Створено жінками", сприятиме ліквідації перешкод на шляху українських жінок до підприємництва", - наголосила дипломат. 

Детально з умовами конкурсу можна буде ознайомитися на сайті Французько-української торгово-промислової палати в розділі "Премія "Створено жінками".

В березні Французько-українська торгово-промислова палата (CCIFU) створила комітет бізнес-леді, до якого входять жінки, що займають посаду директора або є підприємцями серед компаній-членів палати. Цей комітет має на меті стати платформою для дискусій та обміну досвідом, особливо стосовно ролі жінки.

Одним з проектів цього комітету є створення премії бізнес-леді, якою нагороджуватиметься українська жінка-підприємець в березні кожного року. Цей проект має некомерційну мету - підтримати жіноче підприємництво в Україні та винагородити проект бізнесу, який слугує розвитку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-