ФДМУ підписав договір з радником, який готуватиме до приватизації чотири ТЕЦ

ФДМУ підписав договір з радником, який готуватиме до приватизації чотири ТЕЦ

Укрінформ
Фонд державного майна України підписав договір з інвестиційним радником, який готуватиме до приватизації Херсонську, Дніпровську, Сєверодонецьку ТЕЦ і Криворізьку теплоцентраль.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

"Підписав договір з інвестиційним радником «Конкорд Консалтинг» у складі консорціуму «Baker McKenzie», «Бюро Маркуса», BDO, «Ernst & Young» та Kreston GCG, який готуватиме до приватизації Херсонську, Дніпровську, Сєвєродонецьку ТЕЦ та Криворізьку теплоцентраль. Договір ще має затвердити Кабмін, після чого радник розпочне підготовку цих активів до приватизації», - зазначив очільник ФДМУ.

Він додав, що вчора закінчився термін прийому заявок на повторний конкурс з відбору радників для ВАТ «Оріана», ПАТ «Сумихімпром» і «НАК «Украгролізинг».

ВАТ «Оріана» і «НАК «Украгролізинг» знову отримали лише по одній заявці, відтак буде оголошено повторний, вже третій, конкурс.

ПАТ «Сумихімпром» не отримало жодної заявки, і, відповідно до нормативних документів, готувати до приватизації цей актив буде Фонд, підсумував Трубаров.

Читайте також: Гройсман: За півтора місяці на ProZorro виставили понад 200 об’єктів приватизації

Як відомо, конкурси з відбору радників проводяться на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 10 травня 2018 року № 358-р, яким затверджено перелік об'єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році. Завдання радника - підготувати інформаційний пакет щодо об'єкта приватизації, а також контактувати з великим колом потенційних інвесторів та залучати їх до участі в аукціоні.

Фонд державного майна мав у цьому році отримати від приватизації понад 22 млрд грн. До переліку великої приватизації на 2018 рік включено 26 об'єктів, зокрема, Центренерго, Одеський припортовий завод, Сумихімпром (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об'єднану гірничо-хімічну компанію, завод «Електроважмаш», Аграрний фонд та ін. Однак, як повідомив Трубаров на початку жовтня, конкурси з продажу практично всіх об'єктів великої приватизації, крім ПАТ «Центренерго», відбудуться у 2019 році, а не цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-