Україна майже на 25% скоротила імпорт газу з ЄС

Україна майже на 25% скоротила імпорт газу з ЄС

Інфографіка
Укрінформ
Україна за січень-вересень цього року імпортувала природного газу на 24,7% менше, ніж за відповідний період торік, через значні запаси газу в підземних газових сховищах.

Про це повідомили у філії «Оператор ГТС України» АТ "Укртрансгаз".

"З початку 2018 року імпорт газу з країн Європи зменшився на 24,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Так сталося завдяки значному запасу газу в ПСГ, який було створено за рахунок ресурсу НАК «Нафтогаз України» та інших клієнтів до початку сезону відбору", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за січень-вересень поточного року з країн ЄС надійшло 8,1 млрд кубометрів природного газу, що на 2,6 млрд кубометрів менше, ніж за цей же період торік. Найбільші обсяги вуглеводнів було імпортовано газотранспортним коридором зі Словаччини - 5,0 млрд кубометрів (-36% до показника на цю дату торік), а також з Угорщини - 2,5 млрд кубометрів (+28%) та Польщі - 0,5 млрд кубометрів (-37%).

Читайте також: Після ремонту на словацькому маршруті транзит газу відновлений у попередніх обсягах

В Укртрансгазі також поінформували, що обсяги транспортування газу територією України з Російської Федерації до європейських країн і Молдови за три квартали 2018 року становили 65,4 млрд кубометрів. Це на 4,9 млрд кубометрів, або на 7%, менше порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, Україна після ремонту на словацькому газотранспортному маршруті на початку жовтня відновила імпорт газу в попередніх обсягах. Після закінчення ремонтних робіт, що тривали з 2 по 6 жовтня, 7 жовтня імпорт газу зріс до 39,044 млн кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-