Украгролізинг передадуть в управління Фонду держмайна для приватизації

Украгролізинг передадуть в управління Фонду держмайна для приватизації

Укрінформ
Національну акціонерну компанію «Украгролізинг» найближчим часом буде передано в управління Фонду державного майна України для подальшої приватизації.

Про це повідомив в. о. глави Фонду державного майна України Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

“Національну акціонерну компанію «Украгролізинг» в найближчий час буде передано в управління Фонду для подальшої приватизації. Відповідний проект рішення Кабінету міністрів було прийнято на засіданні Урядового комітету з економіки”, - написав Трубаров.

Він додав, що 23 жовтня буде проведено конкурс з відбору інвестиційного радника щодо “Украгролізингу”, і до цього часу компанія має бути передана в управління Фонду держмайна.“Також до Фонду буде передано Черкаське підприємство «Житлосервіс» і єдиний майновий комплекс державного підприємства водних шляхів «Устьдунайводошлях», які підпадають під малу приватизацію”, - написав очільник Фонду.

Читайте також: АМКУ перевіряє Фонд держмайна щодо роботи бази звітів про оцінку нерухомості

Як повідомляв Укрінформ, конкурси з відбору радників проводяться на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 10 травня 2018 року № 358-р, яким затверджено перелік об'єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році. Завдання радника - підготувати інформаційний пакет щодо об'єкта приватизації, а також контактувати з великим колом потенційних інвесторів та залучати їх до участі в аукціоні.

Фонд державного майна розраховує у цьому році отримати від приватизації понад 22 млрд грн. До переліку великої приватизації на 2018 рік включено 26 об'єктів, в тому числі НАК “Украгролізинг”.

НАК “Украгролізинг” була створена Кабінетом міністрів в 2001 році для забезпечення аграріїв сільгосптехнікою за лізинговими схемами. Статутний капітал компанії оцінюється в 1,09 млрд грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-