Обсяги експорту пшениці в форматі «8+8» переглядатись не будуть - Мінагро

Обсяги експорту пшениці в форматі «8+8» переглядатись не будуть - Мінагро

Укрінформ
Обсяги експорту пшениці в форматі «8+8» визначені у Меморандумі про взаєморозуміння на 2018/19 МР між Мінагро та учасниками зернового ринку переглядатись не будуть.

Таке рішення ухвалене на засіданні робочої групи з питань функціонування ринку зерна під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка 25 вересня, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Обсяги прогнозованого експорту пшениці залишаються на рівні показників, які були зафіксовані у Меморандумі про взаєморозуміння на 2018/19 МР між Мінагрополітики та учасниками зернового ринку: 8 млн тонн продовольчої пшениці та до 8 млн тонн фуражної», - йдеться у повідомленні.

Мартинюк зазначив, що при підписанні Меморандуму у серпні обговорювалось, що при необхідності баланси експорту продовольчої та фуражної пшениці будуть коригуватися.

«До нас не надходило жодних заявок від зернотрейдерів на збільшення експортних показників щодо пшениці, виконання Меморандуму проходить у прийнятному для всіх сторін режимі. Тому наразі ми не бачимо необхідності у перегляді прогнозованих експортних показників», - зазначив заступник міністра.

Він додав, що попри благополучні баланси на продовольчому ринку Мінагрополітики не зменшить контроль за темпами експорту зерна.

Читайте також: У Києві презентували інфографічний довідник про агробізнес України

Повідомляється, що виконання Меморандуму на сьогодні забезпечено на понад 30% і відповідає запланованій динаміці.

Станом на 25 вересня, зернотрейдерами вже експортовано 4,9 млн тонн пшениці: 2,8 млн тонн продовольчої (35,0% від запланованого у Меморандумі) та 2 млн тонн фуражної (25,8% відповідно).

Як повідомлялося, 10 серпня Мінагрополітики з представниками професійних об'єднань учасників зернового ринку та експортерами зерна підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2018/19 МР з метою зберігання балансу споживання та експорту українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-