В Україні презентували нову платформу розгляду дозвільних документів у будівництві

В Україні презентували нову платформу розгляду дозвільних документів у будівництві

Укрінформ
Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев презентував на брифінгу нову відкриту платформу розгляду дозвільних документів у будівництві - "Прозора ДАБІ".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Державна архітектурно-будівельна інспекція разом із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України реально змінює ті формати, які багато років були у держбудінспекції. Якщо 3-4 роки тому це був чи не найкорумпованіший орган, то сьогодні ми від цього відходимо. Запуск такої платформи - це свідомий крок по боротьбі з корупцією. Коли він запрацює на повну силу, коли до кінця жовтня ми підключимо всі обласні управління, а також запропонуємо усім місцевим органам дежбудінспеції підключитися до цієї системи, буде ефект. Ми плануємо, щоб уся дозвільна документація була у відкритому доступі”, - сказав Кудрявцев.

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, коли треба коригувати уже затверджені проекти будівництва

Він запевнив у тому, що "Прозора ДАБІ" - це дійсно абсолютно нова платформа, яка дозволяє забудовникам, мешканцями, активістам побачити реальну картину видачі дозволів та готовності об'єкту до експлуатації. У публічній площині усі відмови та дозволи, сертифікати, які видаються.

Якщо раніше, зазначив Кудрявцев, забудовник не знав, де саме і на якій стадії, у якого саме архітектора перебуває його пакет документів, то відтепер вже на наступний день після подання документів можна буде побачити, де вони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-