Україна вичерпала низку щорічних квот на експорт продуктів до ЄС - Мінагро

Україна вичерпала низку щорічних квот на експорт продуктів до ЄС - Мінагро

Укрінформ
Низку тарифних квот на 2018 рік на імпорт країнами ЄС українських аграрних та харчових товарів станом на 21 вересня 2018 року вичерпано.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє Мінагрополітики.

"Станом на 21 вересня українські експортери використали обсяги тарифних квот на 100% для безмитного експорту до ринків ЄС на цілу низку українських товарів", - зазначила вона.

За словами заступника міністра, це є свідченням того, що Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС ефективно працює.

«Найкращим підтвердженням того, що Угода про ЗВТ між Україною та ЄС працює, є постійне збільшення обсягів вітчизняного аграрного та харчового експорту на ринки країн ЄС. Вже традиційно українські експортери на 100% заповнили тарифні квоти на український мед, солод та пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, пшеницю, кукурудзу, вершкове масло», - підкреслила Трофімцева.

Читайте також: Загрози для економіки України: погляд з Києва і що думають «за це» в Одесі

Також, за її словами, станом на 21 вересня використано додаткові торговельні преференції на кукурудзу, пшеницю м'яку, мед, та оброблені томати, які були отримані в 2017 році.

«На понад 85% використані обсяги тарифних квот на український крохмаль та на 99,4% на оброблений крохмаль, м'ясо птиці - на 75%, яйця та альбуміни - 53,7% , часник - 61,2%», - додала Трофімцева.

Водночас, поки що у повних обсягах залишаються невичерпаними Україною імпортні тарифні квоти ЄС на цукрові сиропи - 2000 тонн, гриби - 500 тонн, оброблену продукцію з масла - 250 тонн та інші.

"Деякі тарифні квоти залишаються невикористаними через об'єктивні причини, як, наприклад, у випадку баранини чи яловичини, для експорту яких Україна все ще очікує на відкриття ринку ЄС для вітчизняних виробників", - пояснила Трофімцева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-