Фінансовий форум: Приватники не в змозі залучити достатню кількість інвестицій

Фінансовий форум: Приватники не в змозі залучити достатню кількість інвестицій

Укрінформ
Роль держави у залученні інвестиційних активів в українську економіку є ключовою, оскільки приватні компанії не в змозі залучити достатню кількість інвестицій.

Про це заявив керуючий партнер інвестгрупи ICU (співорганізатор Ukrainian Financial Forum 2018 - ред.) Макар Пасенюк, підбиваючи підсумки першого дня роботи форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основним лейтмотивом обговорень першого дня була роль держави у стимулюванні прямих інвестицій. І основний висновок, що приватний сектор, на жаль, напевно не в змозі залучити необхідну кількість інвестицій сам по собі для того, щоб змінити траєкторію зростання економіки. Тільки підвищена роль держави у створенні інвестиційних активів здатна допомогти цій меті", - зазначив Пасенюк.

Водночас, він підкреслив, що мета Форуму постаратися привернути увагу тих контрагентів, які ухвалюють інвестиційні рішення, щоб зробить Україну в їх очах привабливішою для вкладення інвестицій.

"Форум ставить за мету дати платформу українським регулювальникам, політикам та експертам обмінятися у відкритій невимушеній обстановці думками зі своїми контрагентами й з інших країн, з людьми, яким не байдужа Україна, і які приймають інвестиційні рішення. І, безумовно, як результат - постаратися залучити, зробити Україну цікавішою для інвестування", - заявив співорганізатор Ukrainian Financial Forum.

Читайте також: В Одесі розпочався Український фінансовий форум

За словами Пасенюка, під час першого дня роботи Форуму відбулося обговорення реформ, які вже відбулися в країні, а також мають відбутися у найближчому майбутньому для того, щоб стимулювати притік прямих інвестицій.

"Щодо підсумків першого дня, відбулося обговорення реформ, які були зроблені в Україні, та речей, які вже сталися і мали статися в найближчому майбутньому для того, щоб стимулювати притік прямих інвестицій і здешевлення вартості запозичення для України і поліпшення в цілому інвестиційного клімату", - повідомив Пасенюк.

Як повідомлялося, 20-21 вересня в Одесі проходить п'ятий щорічний Український фінансовий форум - Ukrainian Financial Forum 2018.

Організатор форуму - міжнародна фінансова група ICU, яка надає брокерські послуги, послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом і спеціалізується на ринках Центральної та Східної Європи.

Форум організовано у партнерстві з Київською школою економіки - навчальним закладом світового рівня, що входить до числа провідних навчальних закладів в Європі.

Ukrainian Financial Forum 2018 (UFF) - провідний майданчик для обговорення серйозних фінансових подій і тенденцій в Україні та світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-