Кубів: Створення експортно-кредитного агентства потребує додатково 80 мільйонів

Кубів: Створення експортно-кредитного агентства потребує додатково 80 мільйонів

Укрінформ
Експортно-кредитне агентство (ЕКА) може розпочати роботу в четвертому кварталі 2018 року, якщо відбудеться збільшення бюджетного фінансування на 80 мільйонів гривень.

Про це сказав перший віце-прем'єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на презентації експортного бренду України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для проведення юридично-правових та організаційних заходів (необхідних для початку роботи агентства - ред.) необхідна додаткова сума - 80 мільйонів гривень ... Останні півроку ми наполягаємо, щоб у змінах до бюджету на 2018 рік було передбачено зазначену суму", - сказав він.

Кубів також зауважив , що Державний бюджет-2018 передбачає фінансування агентства на 200 мільйонів гривень.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 28 грудня 2016 року підписав закон "Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування і здешевлення кредитування експорту", який передбачає створення в Україні ЕКА.

7 лютого 2018 року Уряд за ініціативою Мінекономрозвитку прийняв рішення про створення Експортно-кредитного агентства та затвердив його установчі документи. Агентство буде діяти у формі приватного акціонерного товариства. 

Читайте також: МЕРТ оприлюднило стратегічне бачення управління держпідприємствами

Після запуску здійснюватиме страхування, перестрахування і надання гарантій за договорами, які забезпечують розвиток експорту. Воно також братиме участь у виконанні програм часткової компенсації відсоткової ставки за експортним кредитом і надаватиме консультації експортерам. Це послідовний крок у рамках політики Мінекономрозвитку з підтримки українських виробників, що підвищить конкурентоспроможність останніх на світових ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-