МЕРТ оприлюднило стратегічне бачення управління держпідприємствами

МЕРТ оприлюднило стратегічне бачення управління держпідприємствами

Укрінформ
МЕРТ опублікувало перелік офіційно затверджених Урядом документів, які сукупно представляють стратегічне бачення щодо поводження з держпідприємствами у підпорядкуванні центральних органів влади. 

Про це повідомляється на сайті МЕРТ.

"Розроблена концепція є основою подальшого реформування сфери управління державною власністю та одним із зобов’язань, які Україна взяла на себе в рамках домовленостей із МВФ", - йдеться в повідомленні.

У Мінекономрозвитку зазначили, що так званий “тріаж” (від англ. triage - медичне сортування) визначає, які державні підприємства в довгостроковому періоді повинні залишитись у державній власності, бути передані в концесію, приватизовані або ж ліквідовані.

Читайте також: Кубів презентував експортний бренд України Trade with Ukraine

Доступний також повний перелік 3444 держпідприємств, розподілених по відповідних групах.

"Зверніть увагу на те, що величина активів, чистий прибуток та інші фінансові показники не були критерієм поділу. Відтак, ці показники наведені у таблиці Excel виключно з інформаційною метою. В разі відсутності актуальної інформації (наприклад, по підприємствах на непідконтрольних територіях чи компаній, що не звітують або не здійснюють господарську діяльність) фінансові показники в таблиці не наведені. Перелік та розподіл по групах буде оновлюватися", - зазначили в міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-