У БПП розповіли, з чого

У БПП розповіли, з чого "змалювали" Нацбюро фінансової безпеки

Укрінформ
Національне бюро фінансової безпеки України матиме статус, завдання, повноваження та гарантії незалежності, за аналогією з Європейським агентством з боротьби з шахрайством, відоме як OLAF, що вже майже 20 років стоїть на сторожі фінансової безпеки Європи.

На цьому наголосила народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ході засідання круглого столу "Фінансова безпека: методологічне, правове та інституційне забезпечення", повідомляє прес-служба депутата. 

За її словами, в основі діяльності НБФБ, як і в основі роботи OLAF – новітня методологія організації правоохоронної діяльності керована аналітикою, що передбачає збір інформації з компетентних джерел, її акумулювання в системі управління ризиками та подальший аналіз для виявлення ризиків і загроз фінансовій безпеці держави.

"Чіткі розрахунки аналітичної системи дозволяють не лише оцінити масштаб проблеми та рівень вже завданих або потенційних збитків, а й напрацювати способи її мінімізації та усунення", – наголосила Южаніна.

Вона зазначила, що аналітика, якою керуються в роботі ці органи, є запорукою об’єктивності розслідувань кримінальних правопорушень у сфері публічних фінансів, а також реальною допомогою іншим органам для розуміння тенденцій, загроз і ризиків в сфері фінансових інтересів держави.

На думку Голови Комітету, не менш важливим для ефективної роботи цих органів є те, що НБФБ, рівно як OLAF, є незалежним – не підпорядковується жодній з державних інституцій. Більш того, особливий порядок конкурсного відбору, призначення та звільнення їх керівників унеможливлює вплив на прийняття ними управлінських рішень.

Читайте також: Порошенко назвав три сфери, у які зайшли потужні інвестиції

Так директор НБФБ обиратиметься Конкурсною комісією – по 3 особи від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, і призначатиметься Президентом України за поданням Верховної Ради України.

Ніна Южаніна підкреслила, що вплив на директора НБФБ, як і на директора OLAF, безпосередньо в роботі також мінімізовано, оскільки втручання в роботу цих органів інших державних органів, політичних сил, громадських об’єднань чи комерційних організацій заборонено на рівні закону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-