Україна пропонує сценарій, що може змусити РФ відмовитися від Nord Stream 2

Україна пропонує сценарій, що може змусити РФ відмовитися від Nord Stream 2

Укрінформ
Україна наполягає на застосуванні до «Північного потоку-2» європейського енергетичного законодавства, що змусить Росію або відмовитися від будівництва цього газопроводу, або дотримуватися однакових правил на всіх маршрутах поставок газу в Європу.

Про це заявила у виступі на 15-й щорічній конференції YES заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі пам'ятаємо, що коли застосували європейське законодавство до «Південного потоку», Росія просто відмовилася від цього будівництва. Ми очікуємо, що вони можуть відмовитися і від «Північного потоку-2», оскільки він економічно вигідний тільки в тому випадку, коли до нього не застосовується європейське законодавство», - сказала Зеркаль.

Вона зазначила, що наразі існує кілька сценаріїв вирішення питання будівництва «Північного потоку-2». Зокрема, за німецьким сценарієм Україні пропонується транспортування «якоїсь там» частини російського газу.

«Але як можна домовлятися з країною, яка не поважає таких документів, як Будапештський меморандум? Як повірити в таку угоду, як її гарантувати», - зауважила Зеркаль.

Читайте також: Nord Stream: Британія заморозила акції Газпрому — Нафтогаз

У цьому контексті вона зазначила, що Україна підтримує інший сценарій - однакові умови для всіх ліній постачання газу з Росії до Європи.

«Це стосується Третього енергетичного пакета. Ми готові повністю застосувати всі його правила в Україні, але ми хотіли б, щоб вони були застосовані і в Балтійському морі», - акцентувала заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-