Nord Stream: Британія заморозила акції Газпрому — Нафтогаз

Nord Stream: Британія заморозила акції Газпрому — Нафтогаз

Укрінформ
У процесі арешту активів російського Газпрому у Великій Британії "заморожені" акції газопроводу "Північний потік".

Про це повідомляється на сторінці НАК "Нафтогаз України" у Twitter

"У процесі арешту активів Газпрому у Великій Британії була приємна несподіванка - були заарештовані (заморожені) акції "Північного потоку", які там несподівано знайшлися", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж 28 лютого задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського "Газпрому". НАК домоглася компенсації у сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом погоджених обсягів газу для транзиту. Остаточна сума розрахунків між компаніями з урахуванням взаємозаліку становить $2,6 млрд в інтересах "Нафтогазу". "Газпром "оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу і розпочав процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом". У свою чергу "Нафтогаз" розпочав процедуру примусового стягнення з "Газпрому" $2,6 млрд.

Пізніше Шведський апеляційний суд округу Свеа призупинив дію виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі про транзит газу.

Читайте також: Суд у Швеції поновив примусове стягнення з Газпрому $2,6 мільярда - Нафтогаз

13 вересня головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко повідомив, що апеляційний суд у Швеції скасував тимчасове призупинення рішення Стокгольмського арбітражу і підтвердив зобов'язання Газпрому заплатити Нафтогазу понад $2,6 мільярда у справі щодо транзиту газу.

Як відомо, "Північний потік" - це проект газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України через Балтійське море. Першу нитку було здано у 2011 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-