Суд у Швеції поновив примусове стягнення з Газпрому $2,6 мільярда - Нафтогаз

Суд у Швеції поновив примусове стягнення з Газпрому $2,6 мільярда - Нафтогаз

Укрінформ
У Швеції апеляційний суд скасував тимчасове призупинення рішення Стокгольмського арбітражу і підтвердив зобов'язання Газпрому заплатити Нафтогазу понад $2,6 мільярди у справі щодо транзиту газу.

Про це повідомив головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

"Під кінець дня ще одна добра новина - апеляційний суд у Швеції розглянув наші аргументи і відмінив своє рішення про тимчасове призупинення примусового виконання у Швеції рішення арбітражу, за яким Газпром має нам заплатити вже більше $2,6 млрд", - написав Вітренко.

За його словами, "Нафтогаз" ще раз довів, що "Газпром" має невідкладно виконати рішення арбітражу. "Ну а поки ми продовжуємо примусове виконання по всіх країнах", - додав Вітренко.

Читайте також: Газпром проігнорував газові консультації у Брюсселі - Коболєв

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж 28 лютого задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського "Газпрому". НАК добилася компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку російським монополістом погоджених обсягів газу для транзиту. Остаточна сума розрахунків між компаніями з урахуванням взаємозаліку становить $2,6 млрд в інтересах "Нафтогазу". "Газпром "оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу і почав процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом". У свою чергу "Нафтогаз" розпочав процедуру примусового стягнення з "Газпрому" $2,6 млрд.

Пізніше Шведський апеляційний суд округу Свеа призупинив дію виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі про транзит газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-