Газпром проігнорував газові консультації у Брюсселі - Коболєв

Газпром проігнорував газові консультації у Брюсселі - Коболєв

Укрінформ
На тристоронніх експертних консультаціях щодо газу, які відбулися у середу, 12 вересня, у Брюсселі з представниками Європейської комісії, України та РФ, були відсутні представники Газпрому.

Про це під час круглого столу у Верховній Раді сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора відбулися тристоронні консультації на експертному рівні між представниками РФ, ЄК та України. З якоїсь причини з боку Російської Федерації Газпром не був присутній. Червоною лінією яскраво видно, як росіяни та представники Європейської комісії активно використовують проти української позиції аргумент, що ми досі не зробили свою домашню роботу. Є багато прикладів того, що закінчено, того, що не зроблено", - сказав Коболєв.

За його словами, на консультаціях чітко прозвучала позиція ЄК щодо анбандлінгу (відокремлення функції оператора ГТС): усі розуміють, що з 2019 року завершується контракт з Газпромом і анбандлінг неможливий. Але є інші проблеми, сказав Коболєв.

"Яка буде ціна, невідомо, але проблема не у ціні. Проблема у регулюванні ринку, цього досі немає. Друга проблема - корупція посередників на ринку газу. Розмір цієї проблеми вже 2 млрд дол.", - зазначив Коболєв.

Читайте також: У Брюсселі проходять тристоронні консультації щодо постачання російського газу

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі в четвер, 13 вересня, продовжилися тристоронні консультації ЄС-Україна-РФ з питання транспортування російського газу через українську територію до Європи після 2019 року.

До складу української делегації входять посадовці та експерти НАК "Нафтогаз України".

Перший раунд консультацій у форматі Україна-ЄС-Росія щодо транзиту газу після 2019 року відбувся 17 липня у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-