У Брюсселі проходять тристоронні консультації щодо постачання російського газу

У Брюсселі проходять тристоронні консультації щодо постачання російського газу

Укрінформ
У Брюсселі у четвер тривають тристоронні консультації ЄС-Україна-РФ з питання транспортування російського газу через українську територію до Європи після 2019 року.

До української делегації входять посадовці та експерти НАК «Нафтогаз України», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Читайте також: Польська PGNiG продовжить використовувати українські газосховища

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня у Берліні відбувся перший раунд консультацій у форматі Україна-Європейський Союз-Росія відносно транзиту газу після 2019 року. Всі три сторони охарактеризували цю зустріч як досить успішну.

Стокгольмський арбітраж 28 лютого задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського Газпрому. НАК добилася компенсації у сумі 4,63 млрд дол. за недопоставку російським монополістом погоджених обсягів газу для транзиту. Остаточна сума розрахунків між компаніями з урахуванням взаємозаліку становить 2,6 млрд дол. в інтересах Нафтогазу. Газпром оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу і почав процедуру розірвання контрактів з Нафтогазом. У свою чергу Нафтогаз розпочав процедуру примусового стягнення з Газпрому 2,6 млрд дол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-