ДФС викрила оборудку з постачання на АЕС засобів захисту російського виробництва

ДФС викрила оборудку з постачання на АЕС засобів захисту російського виробництва

Укрінформ
Викрито посадових осіб підприємства, які підробили документи для участі в тендерах, щоб поставити на українські атомні електростанції засоби захисту виробництва Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Генеральною прокуратурою України за матеріалами оперативного управління ГУ ДФС у Київській області відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом підробки технічної документації для участі в тендерних торгах, привласнення державних коштів та переведення безготівкових коштів у готівку посадовими особами підприємства, які організували постачання на Хмельницьку та Запорізьку АЕС засобів захисту російського виробництва", - йдеться в повідомленні.

Так, за результатами проведення передбачених чинним законодавством заходів співробітниками податкової міліції встановлено, що службові особи підприємства підробили в документах для участі в тендерних торгах дані про походження та якість захисних масок для обличчя, протигазів та комплектуючих до них. А вигравши тендер, замість засобів захисту виробництва Чеської Республіки, поставили продукцію, виготовлену в Російській Федерації. Таким чином, задіявши в схемі підконтрольні підприємства, заволоділи бюджетними коштами в розмірі понад 10 млн. гривень, завдавши державному бюджету України збитків у особливо великих розмірах.

Як наслідок, на адресу державних підприємств енергетичної галузі, які мають стратегічне значення, здійснено поставку «пристроїв для захисту органів дихання, очей і обличчя людини від отруйних, радіоактивних речовин і бактерій» сумнівного виробництва та невідповідної якості, які не сертифіковані в Україні. Тим самим було поставлено під загрозу життя і здоров'я працівників АЕС.

Читайте також: Надходження ЄСВ цьогоріч зросли на 27% - ДФС

Податковою міліцією спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України проведено низку обшуків за місцем реєстрації держпідприємства, її керівника і розташування складських приміщень підприємства в м Дніпро, а також в м. Лубни (Полтавська область) за адресою реєстрації псевдовиробничих потужностей цього підприємства.

Під час обшуків вилучено оригінали документів, які використовувалися для участі в тендерних закупівлях, а також понад 1200 засобів захисту виробництва Російської Федерації, які призначалися для передачі на АЕС під виглядом продукції виробництва Чеської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-