Зарубіжні компанії збудують на Вінниччині завод з переробки кукурудзи

Зарубіжні компанії збудують на Вінниччині завод з переробки кукурудзи

Укрінформ
Компанія «Дакса Бунге Україна» збудує на Вінниччині завод із переробки кукурудзи потужністю 100 тис. тонн на рік. Прогнозовані обсяги інвестицій становлять 14 млн доларів США.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Ми завершили перемовини з відомою американською компанією «Бунге», яка у партнерстві з іспанською групою компаній «Дакса» орієнтовно за рік збудують на Вінниччині підприємство з переробки кукурудзи на крупу і борошно з проектною потужністю 100 тис. тонн на рік. Прогнозовані обсяги інвестицій становлять 14 млн доларів США. Його збудують у с. Демківка Тростянецького району на площі близько 3 га», - повідомив Коровій.

Він уточнив, що для переробки кукурудзи на борошно потрібно буде вирощувати в регіоні спеціальне насіння. Необхідно буде працювати з фермерами, щоб ця кукурудза відповідала потрібним кондиціям

За словами Коровія, будівництво підприємства планується розпочати у четвертому кварталі поточного року, звести виробничі потужності  - за 14 місяців і ввести його експлуатацію в четвертому кварталі 2019 року.

Підприємство перероблятиме 300 тонн кукурудзи на день, або 100 тис. тонн на рік. 80% готової продукції планується реалізовувати на експорт.

Новозбудоване підприємство буде мати потужності для зберігання кукурудзи (8 400 тонн), побічних продуктів (900 тонн) та основних продуктів (1000 тонн).

Читайте також: Експорт української цибулі в новому сезоні зріс в 17 разів

До складу «Дакса Бунге Україна» з акціонерним капіталом увійшли дві компанії. Зокрема,  група компаній «Дакса» (Dacsa Maiserial Espanolas, S.A.) - провідний європейський переробник  кукурудзи та рису, який переробляє близько 800 тис. тонн продукції на 6 заводах. Основний офіс компанії розташований у м. Валенсія (Іспанія). Компанія «Бунге» (Bunge, Ltd) - один із провідних переробників та експортерів сільськогосподарської продукції у світі. В Україні - один із найбільших експортів соняшникової олії та зернових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-