Експорт української цибулі в новому сезоні зріс в 17 разів

Експорт української цибулі в новому сезоні зріс в 17 разів

Укрінформ
Експорт цибулі з України за перші два місяці поточного сезону (липень-серпень) зріс в 17 разів в порівнянні з минулим роком до 5,7 тис тон. 

Про це повідомляє інтернет-портал EastFruit.

“Експорт цибулі з України за перші два місяці сезону 2018/19 років перевищив торішній показник майже в 17 разів і становив 5,7 тис. тонн. Це також було найбільшим показником експорту цибулі за останні сезони для цього періоду року, адже масове прибирання пізніх сортів цибулі нового врожаю починається зазвичай тільки у кінці серпня", - йдеться в повідомленні. 

В той же час, зазначають аналітики, говорити про високі перспективи експорту цибулі з України в новому сезоні поки що передчасно. Річ у тому, що ціни на цибулю в перший тиждень вересня почали динамічно зростати на тлі повідомлень про порівняно невисоку врожайність цибулі в південних регіонах України. Овочівники вважають за краще закладати цибулю високої якості на зберігання, утримуючись від його реалізації, оскільки впевнені, що зможуть взимку навесні отримати за нього більш високу ціну. 

Читайте також: В Україні зібрали 35,4 мільйона тонн зернових культур - Мінагро

Вже сьогодні гуртова ціна на цибулю в Херсонській області перевищила торішню на 5% і досягла 0,15 дол. за кг, хоча ще два тижні тому трималися на рівні 0,12-0,13 дол. за кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-