Експерт прогнозує зменшення виробництва цукру в СНД наступного сезону

Експерт прогнозує зменшення виробництва цукру в СНД наступного сезону

Укрінформ
Загальне виробництво цукру в країнах СНД зменшиться у наступному сезоні на 6% порівняно з нинішнім. 

Таку думку висловила керівник аналітичної служби Sucden Марина Сідак під час конференції “Торгівля та експорт цукру”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У сезоні 2018/2019 в Україні і РФ буде спостерігатись зниження виробництва цукру на 5,5% і 11% відповідно, проте в Білорусі прогнозується зростання на 13%. При цьому, експорт цукру з України і РФ зросте на 13% і 7% відповідно, в той час, як у Білорусі очікується незначне зменшення на 5%. Окрім того, збережеться жорстка конкуренція за ринки збуту», - пояснила Сідак.

За її словами, в Україні як і в світі буде спостерігатись тенденція до зниження внутрішнього споживання. Приміром, у РФ суттєво зріс внутрішній попит на цукор - на 3%, до 6 млн тонн, завдяки тому, що на тлі падіння ціни та високого власного врожаю населення активно запасається солодким продуктом. 

У попередньому сезоні на ринку СНД Україна стала головним постачальником цукру до Туркменістану, зауважила  Сідак.

Читайте також: Експорт українського цукру скоротиться на 25% - профільна асоціація

За даними аналітичної служби Sucden, структура українського експорту цукру на ринку СНД виглядає наступним чином: 32% експорту на долю Узбекистану, 9% - Азербайджану та 4% Грузії. Загалом, ринки збуту Азербайджану, Вірменії, Таджикистану та Узбекистану Україна ділила навпіл із РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-