Експорт українського цукру скоротиться на 25% - профільна асоціація

Експорт українського цукру скоротиться на 25% - профільна асоціація

Укрінформ
Експорт українського цукру в поточному маркетинговому році скоротиться щонайменше на 25% через перевиробництво та низькі ціни в світі.

Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиків України (НАЦУ) "Укрцукор".

«За останній рік кон’юнктура світового ринку круто змінилась, і цьогоріч виробникам довелось працювати в умовах світового профіциту і низьких цін. В свою чергу, це відіб’ється на експортних поставках 2017/2018 МР - мінімум на 25% менше, ніж попереднього року», - пояснила керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Окрім того, за словами експерта, гостро стоїть логістична проблема, адже виробникам цукру бракує залізничних вагонів, і це може спричинити відстрочення виробничого сезону.

«У структурі собівартості виробництва цукру найбільшу частку займають витрати на енергоносії та логістику. З року в рік ми маємо одну й ту ж саму проблему - підвищення залізничних тарифів та нестача вагонів. Саме тому ми запросили і представників Укрзалізниці, і Мінінфраструктури та МінАПК, аби разом зі світовими трейдерами та українськими цукровиробниками обговорити і знайти шляхи вирішення цієї проблеми», - підсумувала Бутило.

Читайте також: Цукровики скаржаться на брак залізничних вагонів - профільна асоціація

Як повідомили у профільній асоціації, 30 серпня в Києві відбудеться перша конференція «Торгівля та експорт цукру 2018», на якій українські виробники цукру обговорять експортну стратегію на наступний маркетинговий рік

Як повідомляв Укрінформ, цьогорічні посівні площі під цукровими буряками становлять 280 тис. га, що на 13% менше, ніж минулого року. За прогнозами асоціації, виробництво цукрового буряку зменшиться орієнтовно на 10% і коливатиметься в межах 13,1 млн т. Відповідно, виробництво цукру становитиме близько 1,75 млн т, що на 17% менше минулорічного показника. У сезоні працюватимуть близько 40 цукрових заводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-