Ціна нафти коливається в очікуванні скорочення постачань з Ірану

Ціна нафти коливається в очікуванні скорочення постачань з Ірану

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок слабо коливаються після зростання на минулому тижні в очікуванні скорочення постачань з Ірану.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,08% — до 76,18 долара за барель, жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,04% — до 68,75 долара за барель. До цього обидві марки трохи знижувалися в ціні.

За минулий тиждень Brent подорожчала на 5,6%, підйом було відмічено вперше за чотири тижні. У випадку WTI тижневий ріст ціни, що становив 5,4%, був зафіксований після семи тижнів безперервного падіння.

Як зазначив аналітик дослідницької компанії ClipperData Метт Сміт (Matt Smith) в інтерв'ю виданню MarketWatch, на ринку вже спостерігається скорочення постачань іранської нафти в Європу і Південну Азію.

"Я думаю, що це відбувається швидше, ніж очікувалося. Деякі покупці вже заявляють про відмову від імпорту нафти з Ірану, хоча санкції не будуть введені в повному обзясі до листопада", — сказав він.

США у травні оголосили про вихід з угоди з Іраном за ядерною програмою, досягнутого "шестіркою" міжнародних посередників в 2015 році, і про відновлення усіх санкцій проти Ірану, у тому числі і вторинних, тобто відносно інших країн, що ведуть бізнес з Іраном. На початку серпня набув чинності перший блок санкцій. У листопаді буде реалізовано другий блок, який поширюється на енергетичний сектор, транзакції, що мають відношення до вуглеводневої сировини і пов'язані з Центробанком Ірану.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі різкого зниження запасів у США

Трейдери також звернули увагу на дані про бурову активність в США. Як повідомила у п'ятницю американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes, a GE Company (BHGE), за минулий тиждень кількість нафтових бурових установок в країні знизилася на 9 одиниць, або на 1% — до 860 одиниць, газовидобувних — на 4 одиниці, на 2,2%, до 182 одиниць. Таким чином, загальна кількість бурових установок скоротилася на 13 одиниць, або на 1,2% — до 1044 одиниць. У річному вираженні показник виріс на 104 одиниці (11,1%).

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 76,05 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 75,98 долара за барель, що на 15 центів нижче рівня закриття торгів ($76,13).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-