Нафта дешевшає на тлі різкого зниження запасів у США

Нафта дешевшає на тлі різкого зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер перейшли до корекційного зниження після зростання напередодні на тлі різкого зниження запасів сировини у США за минулий тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,27% - до 74,58 долара за барель, жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI не змінювалася в динаміці, зберігаючись на позначці в 67,86 долара. При цьому хвилинами раніше і ця нафтова марка дешевшала, знижуючись у ціні на 0,03%.

На нічних торгах Brent досягала позначки в 75 доларів за барель, WTI подорожчала до 68,14 долара.

Згідно з даними міненерго США, за тиждень по 17 серпня комерційні запаси нафти в країні знизилися на 5,8 мільйона барелів, або на 1,4%, до 408,4 мільйона барелів. Аналітики чекали зменшення запасів тільки на 1,5 мільйона барелів.

Крім того, трейдери реагують на новий виток взаємного мита між США і КНР, що може позначитися на зниженні попиту на нафту в Китаї. У четвер, 23 серпня, обидві країни оголосили про чергове підвищення ввізного мита на окремі групи товарів до 25%. Пекін, крім того, пообіцяв почати розгляд у СОТ у зв'язку з запровадження цього мита.

Читайте також: Укргазвидобування цьогоріч сплатило до місцевих бюджетів 678 мільйонів ренти

Очікується, що взаємні мита можуть призвести до сповільнення зростання реального ВВП Китаю в 2019 році на 0,3-0,5 відсоткового пункта. Для США - торговельні обмеження сповільнять зростання ВВП приблизно на чверть відсоткового пункта, до 2,3% у 2019 році, вважають експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 74,61 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 74,91 долара за барель, що на 13 центів вище рівня закриття торгів ($74,78).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-