Омелян сказав, чи постраждає Укрзалізниця від обмеження сполучення з РФ

Омелян сказав, чи постраждає Укрзалізниця від обмеження сполучення з РФ

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що інформація про збитки від можливого запровадження нових обмежень у сполученні з Російською Федерацією є маніпуляціями, проте деталі пропозицій щодо скасування такого сполучення не розкрив.

Про це він розповів на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міністерством інфраструктури розроблено низку пропозицій для схвалення Кабінетом міністрів або РНБО. Ці пропозиції не є лише пропозиціями міністерства інфраструктури, але й багатьох інших центральних органів виконавчої влади. Сподіваюся, що після їх розгляду і затвердження на державному рівні ми зможемо про них голосно заявити і публічно пояснити всі наші дії. Щодо трагедії, що щось там скоротиться чи хтось зазнає збитків — це маніпуляції”, - сказав міністр.

За його словами, пасажиропотік до Росії протягом останніх років скоротився в рази. Так, він навів приклад, що залізницею у 2013 році до РФ було перевезено 4 млн пасажирів, а нині ця цифра сягає лише 800 тисяч.

Крім того, Омелян висловив сумнів щодо кількості українських заробітчан у Росії, яка наводиться у ЗМІ, та запевнив, що робочі місця є і в Україні, або ж можна їхати на роботу в країни ЄС.

“Українці, які перебувають на території РФ, є постійно під загрозою як їхнього вільного переміщення, так і провокацій з боку російських правоохоронних органів. Ми бачимо, що Росія розпочала нову атаку на Україну шляхом штучного обмеження судозаходів в Азовське море, буквально позавчора були чергові “навчання” в Чорному морі, коли було суттєво перекрито заходи для звичайних суден, тому ми розуміємо, що тиск посилюється”, - підкреслив урядовець.

Читайте також: Нема чого туди їздити - Омелян про рішення скасувати потяги до РФ

Водночас міністр наголосив, що у разі прийняття рішення й скасування залізничного сполучення з РФ, потяги, які їздили в Росію, будуть “генерувати такий самий, а може й більший прибуток для використання у внутрішньому сполученні або сполученні до країн ЄС”.

Водночас Омелян додав, що можливе скасування залізничного сполучення з РФ не стосуватиметься транзитних вантажних і пасажирських поїздів, але зупинок в Україні такі потяги не робитимуть.

Як повідомлялося, у четвер, 16 серпня, міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував нові обмеження у транспортному сполученні з Росією, повідомивши, що “до Москви будуть ходити тільки ведмеді, як у старі добрі часи”.

Фото Інни Бородаєвої

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-