Нема чого туди їздити - Омелян про рішення скасувати потяги до РФ

Нема чого туди їздити - Омелян про рішення скасувати потяги до РФ

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснив, що урядовці пропонують скасувати залізничне пасажирське сполучення з РФ, оскільки Україна перебуває з цією країною у стані війни.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"В умовах війни про будь-яку нормальну співпрацю з Російською Федерацією мови бути не може. Подобається це комусь чи не подобається, але дії України повинні бути жорсткими та адекватними. Один з тих елементів, які ми пропонуємо уряду для затвердження, – скасування залізничного пасажирського сполучення. Я вважаю, що таким шляхом ми убезпечимо українців, які все ще на власний ризик їздять до Російської Федерації від можливості бути викраденим чи потрапити до лап ФСБ або інших правоохоронних органів Російської Федерації. Ми бачимо, що ці випадки почастішали", – констатував міністр.

Він додав: "По-друге, і насправді це ключове: якщо ми воюємо – нема чого туди їздити".

Крім того, Омелян наголосив, що російсько-української дружби немає і ніколи не було. "Була або перманентна окупація, або просто масові вбивства".

Читайте також: До Москви будуть ходити тільки ведмеді: Омелян готує нові обмеження

Як повідомлялося, 16 серпня Омелян заявив, що підписав "історичний документ", подробиці якого не розголошуються. Утім, уже відомо, що він стосується сполучення із сусідньою Росією.

6 серпня Омелян заявив, що Україна може повністю припинити залізничне сполучення із Росією. Того самого дня заступник представника Президента у Криму запропонував припинити автобусне сполучення з Росією.

У 2017 році найприбутковішим для "УЗ" став потяг Київ–Москва. Дані від залізничників свідчать про 77% наповненість вагонів цього потяга. Загалом цей напрямок приніс компанії 154 млн грн прибутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-