Майже у половини перевірених суб'єктів є порушення при виплаті зарплати - ДФС

Майже у половини перевірених суб'єктів є порушення при виплаті зарплати - ДФС

Укрінформ
Державна фіскальна служба України з початку 2018 року виявила 4,2 тисячі найманих працівників, котрі працювали без оформлення трудових відносин із роботодавцем. 

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"За рахунок вжитих заходів податкового контролю було виявлено 4,2 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку 2018 року органами ДФС під час перевірок суб'єктів господарювання на дотримання норм податкового законодавства порушення при виплаті заробітної плати та інших доходів встановлено в 47% перевірених суб'єктів.

За результатами перевірок порушникам донараховано до сплати до бюджетів майже 607 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 167 млн грн єдиного внеску та 26 млн грн військового збору.

Читайте також: Мінфін звітуватиме про діяльність державних банків

Фахівці ДФС беруть участь у робочих групах з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створені за ініціативою місцевих органів виконавчої влади. З роботодавцями проводять роз'яснювальну роботу щодо необхідності дотримання податкового законодавства. Завдяки цьому за 7 місяців цього  року роботодавці додатково уклали 24,8 тис. трудових договорів з найманими працівниками.

У ДФС інформують, що за січень-липень 2018 року до державної реєстрації залучено 8,8 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність неофіційно. До бюджетів додатково сплачено 9,3 млн грн податків та зборів та 10,6 млн грн єдиного внеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-