Бізнесмен розповів про шлях української ікри на європейський стіл

Бізнесмен розповів про шлях української ікри на європейський стіл

Відео
Укрінформ
Щоб експортувати ікру осетра та стерляді українського виробництва до країн Євросоюзу, український бізнесмен Антон Яременко витратив понад мільйон доларів. Побудував сучасний цех і отримав європейську сертифікацію на свій продукт.

Повідомляє UA.TV.

Баночка ікри осетра коштує близько 100 доларів, ікри стерляді – 75 доларів.Тільки в Україні цей виробник за рік продає 400 кілограмів делікатесу.

Рибна ферма розташована в селі Трипілля під Києвом, по сусідству з електростанцією. На березі Дніпра – конструкція з садками. Вона дозволяє утримувати рибу в природних умовах, але не дає їй поплисти.

Читайте також: На Чернігівщині збирають кошерну пшеницю для Ізраїлю

8 років тому Антон Яременко з батьком розпочали ікорний бізнес. Уся складність цього бізнесу полягає в тому, що він дуже тривалий і дуже дорогий. Тривалий – тому що риба дозріває 10-12 років, поки у неї з’являється перша ікра, а дорогий – тому що всі ці проміжки, коли риба росте, вона їсть дуже дорогий данський корм, який коштує понад 3 долари за кілограм, а споживає вона його тоннами.

Сертифікат якості ЄС дав можливість українцям продавати ікру до Європи. Вона вже їде в магазини Франції та Іспанії. А ось у ресторані містечка Мец у Лотарингії її давно подають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-