На Чернігівщині збирають кошерну пшеницю для Ізраїлю

На Чернігівщині збирають кошерну пшеницю для Ізраїлю

Укрінформ
У сільгосппідприємстві, що працює в Ясенівці Городнянського району Чернігівщини, під контролем замовників-ізраїльтян збирають органічну пшеницю (спельту) для виробництва маци в Ізраїлі.

Про це йдеться в сюжеті Чернігівського відділення Суспільного телебачення України.

"В Ізраїлі не росте така спельта на мацу. Тут вона здорова, смачна і лабораторні показники хороші. Два роки тому я купував небагато для експерименту і все пройшло добре. Тому зараз хочу взяти велику партію. Я - першовідкривач у налагодженні таких контактів з Україною - закуповую зерно, роблю на своєму млині борошно і виготовляю мацу. Це вперше в Ізраїлі. Раніше привозили вже готову мацу з Америки та Англії", - розповів ізраїльський підприємець Асаф Нов.

Він додав, що вимоги до вирощування і збору кошерної пшениці для маци - дуже високі, тому що це пов’язано з релігійним хлібом. Але українці з завданням впоралися.

Асаф Нов із міста Хадера та його помічники приїхали в Ясенівку спеціально, щоб проконтролювати всі процеси збору спельти. І будуть тут, доки весь врожай не буде зібрано й завезено у сховище.

Читайте також: Ізраїльський парламент заборонив магазинам працювати у суботу

Підприємство в Ясенівці ізраїльтяни обрали тому, що воно спеціалізується на органічному виробництві - тут не застосовують гербіцидів та засобів хімзахисту рослин. Всього для них зберуть 44 т органічної пшениці. Пізніше її буде відправлено в Одесу, а звідти морем - в ізраїльське місто Хайфу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-