До бюджету від митниці щодня надходить близько 1,5 мільярда - ДФС

До бюджету від митниці щодня надходить близько 1,5 мільярда - ДФС

Укрінформ
У липні 2018 року середньоденний показник відрахувань від митниці до бюджету становив близько 1,5 мільярда гривень, хоча ще два роки тому цей показник був на рівні 800-900 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«За результатами липня митниці ДФС продемонстрували рекордні щоденні відрахування до бюджету. Середньоденний показник склав близько 1,5 млрд гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року середньоденні надходження збільшились на 17,3%», - йдеться в повідомленні.

Зі слів в.о. голови ДФС Мирослава Продана, ще два роки тому середньоденні надходження від митниці становили 800-900 млн гривень.

«Ми (Державна фіскальна служба України - ред.) виконали все, що передбачалося з початку року. А сума, проадміністрована до державного бюджету, склала більше 400 млрд грн, що на понад 60 млрд грн більше, ніж торік за відповідний період. Це загалом і податковий, і митний напрями», - зазначив Продан.

Очільник ДФС підкреслив, що такої ефективної динаміки збільшення надходжень до бюджету вдалося досягти насамперед за рахунок детінізації економіки. Одним з її факторів є саме боротьба з контрабандою, зупинення «сірих» та «чорних» схем, порушень митних правил.

Читайте також: ДФС підписала угоду про закупівлю сканерів для митниць

Найбільша сплата до державного бюджету традиційно забезпечується Енергетичною митницею ДФС.

«Енергетичною митницею адмініструється від 7 до 8 млрд грн щомісяця. Тобто це складає близько 25% усіх надходжень від митного напряму. Наступними за обсягом платежів ідуть Одеська митниця, Київська міська, Київська обласна, Дніпропетровська, Львівська, Харківська митниці. Це бюджетоформуючі митниці, які забезпечують близько 80% надходжень від митного напряму до державного бюджету», - зазначив Продан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-