Енергоефективні заходи здійснять на 153 об'єктах Держслужби з надзвичайних ситуацій

Енергоефективні заходи здійснять на 153 об'єктах Держслужби з надзвичайних ситуацій

Укрінформ
У Державній службі з надзвичайних ситуацій на 153 об'єктах впровадять енергоефективні заходи у рамках меморандуму про співпрацю з Держенергоефективності у сфері енергосервісних контрактів.

Про це стало відомо під час семінару «Потенціал залучення ЕСКО для підвищення енергоефективності об’єктів ДСНС», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Активні кроки в напрямку енергозбереження - це прямий шлях до нашої повної енергетичної незалежності. Я не маю сумніву, що наша дієва співпраця з Державним агентством з енергоефективності, яку ми започатковуємо сьогодні, дасть можливість розгорнути енергоефективні заходи на визначених ЕСКО-об'єктах", - зазначив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Державна служба з надзвичайних ситуацій підписала меморандум з Державним агентством з енергоефективності та енергозабезпечення щодо впровадження енергоефективних заходів на об’єктах ДСНС. У рамках меморандуму визначено 153 ЕСКО-об'єкти, на яких розпочнеться провадження енергоефективних заходів.

Читайте також: Французька Engie готова перетворювати українське сміття на енергію

Як відомо, ЕСКО - вид енергосервісу, який широко запроваджується у світі. ЕСКО передбачає енергомодернізацію об'єктів, в тому числі й державних установ, за кошти приватного інвестора.

ЕСКО-контракт передбачає, що інвестор реалізує заходи з енергозбереження, наприклад, у багатоквартирному будинку, за власні кошти, які повертає з отриманої економії витрат на оплату спожитих ресурсів, а потім за рахунок цієї ж економії отримує прибуток протягом обумовленого договором періоду часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-