Французька Engie готова перетворювати українське сміття на енергію

Французька Engie готова перетворювати українське сміття на енергію

Укрінформ
Велика енергетична компанія Engie (Франція) зацікавлена потенціалом української відновлюваної енергетики у сферах виробництва електроенергії з біогазу та сміття.

Про це повідомляє Урядовий портал за результатами зустрічі голови Держенергоефективності Сергія Савчука із керівником представництва компанії Engie в Україні Вілемом Кополсом, у ході якої сторони обговорили перспективи генерації енергії з відновлюваних джерел, а також реалізації ЕСКО-проектів в Україні.

«Україна із її значним аграрним потенціалом та законодавчими стимулами також є привабливим для інвесторів майданчиком для використання біомаси та встановлення твердопаливних котелень і біоТЕЦ. До прикладу, французька компанія Enertime взяла участь у встановленні унікальної ТЕС на біомасі, що відкрилася цьогоріч у м. Кам’янець-Подільському (Хмельниччина)», - зазначив Савчук.

Сторони також звернули увагу на перспективність виробництва електроенергії із біогазу. Стимулом до цього є «зелений» тариф, підвищений до 12,4 євроцентів за кВт-год.

Окрім зазначених напрямів, учасники зустрічі обговорили та домовилися разом опрацювати розроблену Держенергоефективності концепцію стимулювання підприємств до енергоефективності, а також фінансову модель виробництва енергії із сміття.

Читайте також: Франція, Іспанія та Португалія наполягають на будівництві газової труби зі США

Ще одна сфера діяльності, яка зацікавила представників компанії, - це енергосервіс в Україні, його суттєвий розвиток та потенціал ринку термомодернізації будівель.

Довідка. Компанія Engie активно працює у 70 країнах світу та має понад 100 000 МВт встановлених потужностей, з яких понад 23 % - це генерація енергії з відновлюваних джерел.

Переважна частина проектів стосується гідроенергетики, а решта - це використання енергії вітру, сонця, біомаси та біогазу. Зокрема, із понад 50 об'єктів у Європі, США та Бразилії Engie щороку використовує більше 2 млн тонн біомаси при виробництві електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-