Франція, Іспанія та Португалія наполягають на будівництві труби для газу зі США

Франція, Іспанія та Португалія наполягають на будівництві труби для газу зі США

Укрінформ
Франція, Іспанія та Португалія привітали попередню домовленість між Євросоюзом та США збільшити до Європи імпорт американського скрапленого газу. 

Про це йдеться у спільній декларації лідерів країн, підписаній за результатами зустрічі з енергетики у Лісабоні у п'ятницю, повідомляє DW.

"Країни наполягають на побудові газової труби, за допомогою якої газ міг би транспортуватися в інші країни Європи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мадрид і Лісабон вже будують газопровід у Каталонії на північному сході Іспанії. Планується, що він доповнить інший газогін, який вже був побудований на захід від Піренеїв та з'єднає таким чином Іспанію з Францією. Обидві країни на даний момент імпортують газ з Алжиру за допомогою запущеного 2011 року газогону.

Читайте також: Економіка США демонструє рекорди зростання

Окрім того, країни мають сім портів, які можуть приймати скраплений природний газ. Зараз вони імпортують його з Катару та з США, поставки звідки зростають. "Ми, іспанці, імпортуємо все більше і більше американського газу, який вже становить 25 відсотків нашої пропозиції, а Португалія та Іспанія мають термінали, які дозволять нам розвантажувати американські танкери з газом та транспортувати його через трубопровід", - заявив днями міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель.

За даними голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, зараз 35 відсотків імпортованого газу в Євросоюз надходить з США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-