Обмеження російського імпорту спричинило інформаційну атаку на МЕРТ -  експерт

Обмеження російського імпорту спричинило інформаційну атаку на МЕРТ - експерт

Укрінформ
Мінекономрозвитку потрапило під інформаційну атаку після того, як запровадило обмеження для російського імпорту.

Під прикриттям нібито економічної конкуренції йдеться про загрозу з боку держави-агресора для української обороноздатності, заявив керівник компанії "Інфоіндустрія" Дмитро Гордейчук, повідомляє Gazeta.ua. 

За його словами, незважаючи на війну з Росією, "металургійне лобі в Україні прагне купувати російську сірчану кислоту. Імпортована кислота коштує дешево, бо є відходами виробництва в Росії та Білорусі. А Україна стала полігоном для утилізації цього екологічно небезпечного товару".

"Російські виробники та їхні українські партнери продовжують поповнювати бюджет Росії, тоді як вітчизняні потужності з виробництва кислоти опинились під загрозою повної зупинки. Росіяни розгорнули в Україні бурхливу піар-кампанію на захист своїх інтересів. До неї залучені і деякі українські чиновники – зокрема, з Антимонопольного комітету і Державної регуляторної служби. При цьому металургійне лобі поширює в ЗМІ апокаліптичні "страшилки" про нібито падіння економіки, аби виправдати бізнес із країною-агресором", - наголосив експерт.

Більше того, за його словами, почалася інформаційна атака на українське Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке стало на перепоні російському імпорту. "МЕРТ відреагувало на звернення українських виробників про захист внутрішнього ринку та встановило квоти на імпорт кислоти впродовж трьох років", - нагадав Гордейчук.

Читайте також: ДФС заощадила майже 600 мільйонів на закупівлі сканерів для митниць

Він вказав, що в умовах війни спроби російського бізнесу знищити українського виробника і зробити цілі галузі залежними від російського імпорту є небезпечними. "Це прямо стосується обороноздатності нашої держави. Адже сірчана кислота необхідна для видобутку і збагачення уранової руди та виготовлення вибухівки та боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Експерт припустив, що це питання може бути винесене на розгляд Ради національної безпеки і оборони України, оскільки воно зачіпає обороноздатність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-