ДФС заощадила майже 600 мільйонів на закупівлі сканерів для митниць

ДФС заощадила майже 600 мільйонів на закупівлі сканерів для митниць

Укрінформ
Державна фіскальна служба закупила сканери для оснащення пунктів пропуску на державному кордоні на 701 мільйон гривень. При цьому, загальна економія коштів, які були призначені на закупівлю систем сканування, становить 598,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«На офіційному порталі оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ProZorro 9 липня 2018 року відбувся аукціон із закупівлі скануючих систем стаціонарного типу для огляду вантажних транспортних засобів та контейнерів для оснащення пунктів пропуску», - йдеться в повідомленні ДФС.

У ДФС зазначають, що у першому лоті з придбання трьох скануючих систем з очікуваною вартістю 390 млн грн перемогу отримала компанія Arempa International Ltd FZC. Остаточна пропозиція по лоту становила 219 млн грн. Перемогу у другому лоті з придбання ще трьох скануючих систем отримала компанія NUCTECH COMPANI LIMITED з остаточною пропозицією 217,999 млн грн. Очікувана вартість лоту була 390 млн грн. У третьому лоті з придбання чотирьох скануючих систем перемогу також отримала NUCTECH COMPANI LIMITED. Очікувана вартість лоту становила 520 млн грн, остаточна пропозиція - 264,4 млн грн.

Читайте також: У ДФС назвали основні порушення, виявлені під час перевірок фізосіб

Загальна економія коштів, призначених на закупівлю систем сканування для оснащення пунктів пропуску на державному кордоні, становить 598,601 млн грн, інформують у ДФС.

«Конкурс був максимально відкритим, ми залучили лідерів ринку, тому не дивно, що конкуренція під час торгів виявилась дуже жорсткою. Переможна ціна Nuctech у другому лоті склала лише на 999 грн менше, ніж пропозиція Rapiscan. Учасники були вимушені дуже суттєво знижувати ціни у порівнянні з власними початковими пропозиціями. Як результат, ми отримали економію для держбюджету в розмірі майже 600 млн грн. Це ресурс для того, аби закупити додаткові технічні засоби контролю», - прокоментував в. о. голови ДФС Мирослав Продан.

Як повідомлялося, кошти передбачені на закупівлю 10 систем сканування (1,3 млрд грн) ще минулого року були виділені українській митниці на технічне оснащення кордону за рахунок перевиконання показників із забезпечення надходжень митних платежів до бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-