Нафта торгується різноспрямовано на даних про зростання запасів у США

Нафта торгується різноспрямовано на даних про зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю торгуються без єдиної динаміки, при цьому в четвер показники опускалися на 1-1,5% на даних про несподіване зростання запасів цього виду сировини в США за минулий тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,14% - до 77,28 долара за барель, а серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,12%, до 73,03 долара за барель.

У четвер ввечері міністерство енергетики США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень з 29 червня зросли на 1,2 мільйона барелів, або на 0,3% — до 417,9 мільйона барелів. Аналітики при цьому очікували зниження на 5,2 мільйона барелів. Показник видобутку при цьому знову не змінився, залишившись на рівні 10,9 мільйона барелів на день. Цей показник зберігається незмінним три тижні поспіль.

Чинять тиск на ринки також і глобальні торгові ризики. У п'ятницю, 6 липня, набирають чинності мита в 25% на імпорт з КНР в США за 545 найменувань товарів на суму близько 34 мільярдів доларів.

Читайте також: Дві держкомпанії відновили видобуток газу на законсервованих свердловинах

Тиск на ринок надає також ситуація між США та Іраном. Представник Ірану в ОПЕК Хосейн Каземпур Ардебілі у четвер звинуватив президента США Дональда Трампа в зростанні цін на нафту. За його словами, нафта подорожчала як мінімум на 10 доларів за барель на тлі заяв Трампа в Twitter. Він підкреслив, що через дії США ціна нафти може досягти рівня 100 доларів за барель.

Трамп заявив у Twitter в ніч на четвер, що ОПЕК піднімає ціни на бензин (визначаючи ціни на нафту) і закликав організацію знизити їх. А ще раніше в ефірі Fox News Трамп заявив, що ОПЕК маніпулює ринком нафти і має це припинити. Він також зазначав, що ОПЕК повинна підвищити видобуток на 2 мільйони барелів на день. Трамп 8 травня оголосив про відновлення всіх санкцій проти Ірану.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,45 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,56 долара за барель, що на 17 центів вище рівня закриття торгів ($77,39).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-