Дві держкомпанії відновили видобуток газу на законсервованих свердловинах

Дві держкомпанії відновили видобуток газу на законсервованих свердловинах

Укрінформ
Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) успішно завершила відновлення низки ліквідованих та законсервованих газових свердловин власного фонду та фонду державних компаній ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування".

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі компанії.

"Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) успішно завершила відновлення низки ліквідованих та законсервованих свердловин власного фонду та фонду державних компаній. За оперативними даними, відновлення свердловини МСК158 власного фонду ПГНК, а також свердловин Р3, Р22 та Е52 з фонду ПАТ "Укргазвидобування" та Р15 з фонду ПАТ "Укрнафта", стало результативним", - йдеться у повідомленні.

Свердловина Р3 з фонду ПАТ "Укргазвидобування" була успішно відремонтована протягом травня та червня 2018 року і наразі дає дебіт в середньому 180 тис. кубометрів газу на добу. Свердловини Р22 та Е52 щоденно разом дають близько 50 тис. кубометрів газу. Свердловина Р15 ПАТ "Укрнафта" також показала стабільний дебіт, хоча й вважалась такою, що не підлягала відновленню. Для свердловини було виготовлено спеціальне обладнання з огляду на її нестандартну конструкцію, що значною мірою сприяло результативності робіт.

"Раді повідомити про успішність програми з відновлення фонду ліквідованих та законсервованих свердловин. Ми пересвідчились, що даний напрямок може давати додаткові об’єми видобутку та дозволяє оптимальніше видобувати вуглеводні", – прокоментував Віктор Гладун, генеральний директор ПГНК.

Читайте також: У Харківській області відкрили нове родовище газу

Загалом, програма з інтенсифікації виробництва, що розпочалася у 2017 році, показала позитивну динаміку виробництва газу та нафти: у другому кварталі 2018 року приріст становить відповідно 4,4% та 9,1% порівняно із першим кварталом 2018 року. 

Як повідомлялося раніше, ПГНК оновила програму розробки родовищ, згідно з якою проводяться роботи з інтенсифікації та капітального ремонту свердловин. В рамках цієї програми ПГНК співпрацює у тому числі з державними компаніями задля відновлення ліквідованих свердловин, які знаходяться на ліцензійних ділянках ПГНК. Компанія також проводить аналогічні роботи з відновлення власного фонду свердловин.

СП "Полтавська газонафтова компанія", спільне українсько-британське підприємство, було створене у 1994 році. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та переробка нафти та газу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-