Власники бізнесу назвали ключові ризики для своїх компаній

Власники бізнесу назвали ключові ризики для своїх компаній

Дослідження
Укрінформ
Аудиторсько-консалтингова компанія KPMG оприлюднила результати дослідження щодо того, з якими викликами та загрозами стикаються та чого бояться власники та топ-менеджери компаній і підприємств, як глобальних, так і українських.

За результатами дослідження, опублікованому на сайті KPMG, 59% опитаних зазначили, що ключовим ризиком для бізнесу на сьогодні є захист даних.

"Дослідження продемонструвало, що ризик захисту даних стає одним із ключових, у зв’язку з чим 59% керівників у світі включають це питання до зони особистої відповідальності", - зазначають у KPMG.

За результатами дослідження, збільшення доходів більше не розглядається як найважливіший показник успіху бізнесу в епоху цифрових технологій. Світові компанії дедалі більше зосереджують свою увагу на тому, яким чином вони можуть досягти вищої прибутковості, інвестуючи в нові технології та кадри, змінюючи бізнес-моделі, що, в свою чергу, повинно вплинути на досягнення більшої рентабельності портфеля продуктів і послуг.

"В епоху цифрової економіки нові технології змінюють структури галузей та бізнес-моделі компаній. Бізнес розцінює інновації не просто як одну із функцій, а як засіб виживання на ринку. Проте інновації не завжди є вкрай необхідними для бізнесу, і до їх впровадження необхідно ставитися досить виважено. Якщо ж ваша компанія планує долучитися до "цифрових перегонів", варто знати основні "правила безпеки", аби бізнес не став заручником нових технологій", - прокоментував результати дослідження партнер KPMG Костянтин Карпушин.

Керівники компаній також приділяють дедалі більше уваги розвитку цифрових рішень і особисто займаються питанням управління даними та підвищення рівня довіри. При цьому, на думку більшості респондентів (62%), роботизація економіки та штучний інтелект дозволять створити більше робочих місць, аніж буде ліквідовано.

"Прийняття рішень на досвіді минулого вже не працює, оскільки не дозволяє концентруватися на стратегічних завданнях і не сприяє розвитку", - зауважив керуючий партнер KPMG в Україні Андрій Цимбал.

Читайте також: До кінця року в Україні з’явиться Кодекс професійної етики учасників ринку капіталу

Опитування керівників компаній в Україні проводилося з 12 квітня по 1 червня 2018 року спільно KPMG в Україні та журналом БІЗНЕС. В опитуванні взяли участь 64 управлінці, що працюють у різних галузях економіки. Структура опитування грунтувалася на 7 запитаннях, адаптованих із щорічного міжнародного опитування KPMG 2018 Global CEO Outlook.

Керівники-респонденти працюють у більш як 10 ключових галузях, включаючи сектор управління активами, автомобільну галузь, банківську справу, роздрібну торгівлю, енергетику, інфраструктуру, страхування, фармацевтику, виробництво та технології.

KPMG - одна з аудиторських компаній великої четвірки поряд з Deloitte, Ernst &Young та PwC. Міжнародна штаб-квартира розташована в Амстелвені. KPMG здійснює свою діяльність в Україні з 1992 року, офіси - у Києві та Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-