ДФС цьогоріч виявила понад 18 тисяч порушень митних правил

ДФС цьогоріч виявила понад 18 тисяч порушень митних правил

Укрінформ
Митницями ДФС за січень-травень 2018 року виявлено 18,6 тис. порушень митних правил із вартістю предметів правопорушень на суму 752 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«Упродовж 5 місяців 2018 року митницями ДФС виявлено 18,6 тис. порушень митних правил із вартістю предметів правопорушень на суму 752 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість складених протоколів про порушення митних правил збільшилася на 69%», - йдеться в повідомленні ДФС.

У ДФС зазначають, що у майже 2,2 тис. справ тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму 266 млн грн. Так, найбільше вилучено промислових товарів - на 123,4 млн грн. Сума вилучених продовольчих товарів становила 62,6 млн грн, валюти - 39,8 млн грн. 

Безпосередньо митницями ДФС розглянуто 14 тис. справ про порушення митних правил, що в 2,2 раза більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Нараховано штрафів на суму 9,2 млрд грн, з яких до Держбюджету стягнуто 43 млн грн. Це у 2,7 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: Роздрібний акциз на цигарки пропонують "вбудувати" у акцизний податок - ДФС

На розгляд до суду митницями передано 2,4 тис. справ про порушення митних правил на суму 555 млн грн. За результатами їх розгляду судом прийнято рішення про накладення стягнень у вигляді штрафу та конфіскації на суму 177 млн грн.

Одним із ефективних методів протидії митним правопорушенням є співпраця та обмін інформацією з компетентними органами іноземних держав у рамках взаємної адміністративної допомоги, яка забезпечує попередження і виявлення незаконних експортно-імпортних операцій та факти несплати до бюджету обов'язкових митних платежів.

Так, за результатами міжнародної взаємодії за 5 місяців 2018 року порушено понад 260 справ про порушення митних правил на суму 262,3 млн грн, що складає 34% від вартості предметів правопорушень в усіх справах, порушених уподовж 2018 року. Крім того, у ході міжнародної співпраці встановлено несплату понад 11,4 млн грн обов'язкових митних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-