Роздрібний акциз на цигарки пропонують

Роздрібний акциз на цигарки пропонують "вбудувати" у акцизний податок - ДФС

Укрінформ
В Україні акцизний податок з роздрібного продажу тютюнових виробів можуть ввести до структури акцизного податку, який сплачується виробниками, з подальшим розподілом отриманих коштів до доходів місцевих бюджетів.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України за результатами зустрічі в. о. голови Мирослава Продана з учасниками ринку.

«Учасники тютюнового ринку запропонували ввести роздрібний акциз до структури акцизного податку, який сплачується виробниками, з подальшим розподілом отриманих коштів до доходів місцевих бюджетів по аналогії з порядком, який діє для розподілу акцизу на паливо», - ідеться в повідомленні.

Необхідність таких змін обгрунтовується тим, що, за оцінками експертного середовища, приблизно 30-40% акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів не декларується, що майже збігається з розрахунками ДФС. Недонадходження цього податку у 2017 році становили орієнтовно 800 млн гривень.

У ДФС проти об'єднання акцизів не заперечують.

«Мирослав Продан запропонував виробникам тютюнової продукції визначити оптимально доцільний розмір збільшення ставки акцизного податку для компенсації скасування роздрібного акцизного податку з тютюнових виробів та сформувати свої пропозиції для їх відпрацювання», -  зауважують у прес-службі.

Читайте також: У ДФС планують посилити контроль за ринком тютюнових виробів

Як повідомлялося, акцизний податок з роздрібного продажу тютюнових виробів був запроваджений в Україні з 2015 року для зміцнення фінансової самостійності та розширення дохідної частини місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-