У ДФС планують посилити контроль за ринком тютюнових виробів

У ДФС планують посилити контроль за ринком тютюнових виробів

Укрінформ
Представники Державної фіскальної служби України та бізнесу домовилися виробити спільну позицію щодо запровадження в Україні електронної системи контролю за виробництвом тютюнових виробів.

Про це повідомляє прес-служба відомства за результатами зустрічі  в. о. голови ДФС Мирослава Продана з учасниками ринку.

«Державна фіскальна служба активізувала переговорний процес з учасниками тютюнового ринку щодо запровадження електронної системи контролю за виробництвом та обігом сигарет. Це - дієвий спосіб упередження появи на ринку фальсифікованої продукції, що і обговорили виробники тютюнових виробів на зустрічі з в. о. Голови ДФС Мирославом Проданом», - ідеться в повідомленні.

Як зазначили представники бізнесу, кожен великий виробник на підприємстві має свою систему контролю, яка передбачає можливість відслідковування шляху пачки сигарет від виробника до кінцевого споживача (track&trace) за допомогою унікального ідентифікатора. Електронна акцизна марка, на їх думку, має працювати аналогічно.

Читайте також: Раді пропонують зменшити акциз для ввезених авто

«На сьогодні є кілька варіантів того, якою має бути електронна акцизна марка, як працюватиме ця система. На мою думку, необхідно обрати один варіант, доопрацювати його з урахуванням інтересів держави і бізнесу та передавати на розгляд  законотворцям», - зазначив Продан.

Представники ДФС та бізнесу домовилися про вироблення спільної позиції з цього питання.

Як повідомляли ЗМІ, загальний обсяг ринку сигарет в Україні за 2017 рік скоротився на 8,2% - до 67,1 млрд шт. переважно за рахунок впливу зростання цін і збільшення незаконної торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-