Нафта дешевшає після домовленостей ОПЕК+ про збільшення видобутку

Нафта дешевшає після домовленостей ОПЕК+ про збільшення видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту у понеділок знижуються, нафта марки Brent втрачає у ціні 1,7% на фоні очікування збільшення видобутку сировини після досягнутих у суботу домовленостей країнами ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 1,71%, до 74,03 долара за барель. Раніше у ході торгів ціна Brent впала більш як на 2%, до 73,59 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,28%, до 68,39 долара за барель.

Країни ОПЕК+ на зустрічі у суботу, 23 червня, затвердили зростання видобутку нафти на 1 млн барелей за добу протягом другого півріччя і не виключили, що у вересні ці рівні можуть бути переглянуті ще раз.

Здешевлення нафти у понеділок також пов'язане з корекцією після сильного зростання у п'ятницю, що досягає 5%, оскільки інвестори відігравали надії на те, що підвищення видобутку нафти ОПЕК+ буде не таким високим, як чекали деякі експерти.

Читайте також: Хорватська Industrija Nafte зацікавилась розробкою українських надр

Аналітики банку Barclays, яких цитує агентство Рейтер, припускають, що зобов'язання країн ОПЕК і Росії у результаті приведуть ринок від дефіциту пропозиції на ринку в 200 тисяч барелів на добу у другому півріччі 2018 року до надлишку на 200 тисяч барелів на добу.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 74,03 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 74,06 долара за барель, що на 1,26 долара нижче рівня закриття торгів($75, 32).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-