Нафта дорожчає на тлі очікувань рішення ОПЕК+ про збільшення видобутку

Нафта дорожчає на тлі очікувань рішення ОПЕК+ про збільшення видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю ростуть, інвестори знаходяться в очікуванні рішення ОПЕК+ відносно збільшення видобутку у рамках угоди та оцінюють підсумки засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 1,15%, до 73,89 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,25%, до 66,36 долара за барель.

"Найважливіша тема для трейдерів - фактичне рішення ОПЕК+, яке, найімовірніше, не стане очевидним до суботи", - сказав агентству Рейтер головний ринковий стратег AxiTrader Грег Маккенна (Greg McKenna).

У четвер голова Міненерго Росії Олександр Новак повідомив, що міністерський моніторинговий комітет ОПЕК+ рекомендував розглянути збільшення видобутку нафти у рамках віденської угоди на 1 мільйон барелів на добу, при цьому рекомендація містить особливі позиції для деяких країн. Міністр також повідомив, що цю пропозицію розглянуть на саміті ОПЕК у п'ятницю, а також на спільній міністерській зустрічі ОПЕК+ у суботу. Водночас саудівський міністр енергетики Халід аль-Фаліх відзначив, що реальне збільшення видобутку ОПЕК+ відрізнятиметься від 1 мільйона барелів.

ОПЕК і низка країн (ОПЕК+), що не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Угода стартувала з початку 2017 року і двічі подовжувалася, останній раз - до кінця 2018 року.

Проте у травні Новак і аль-Фаліх повідомили про можливість збільшення видобутку нафти у рамках угоди з другого півріччя. Приводом для цього є побоювання виникнення дефіциту нафти на ринку, підтримуючі ціни в діапазоні 70-80 доларів за барель. При цьому фактичне скорочення видобутку нафти ОПЕК+ останнім часом перевищувало рівні домовленостей приблизно на 1 мільйон барелів.

Читайте також: АМКУ оштрафував постачальників автогазу за цінову змову

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 73,98 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 73,06 долара за барель, що на 1 цент вище рівня закриття торгів ($73, 05).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-